Rollen voor drukpersen

                                                                       

De kwaliteit van uw drukwerk is, naast uw vakmanschap, in hoge mate afhankelijk van de conditie van uw rollen. Versleten of verglaasde rollen veroorzaken naast verlies aan kwaliteit ook productieverlies. Bij het vervangen van druk-, inkt- en vochtrollen zijn er drie belangrijke criteria. Onze expertise en service kunnen daarbij een wezenlijke bijdrage leveren:

Kwaliteit
Ons uitgangspunt is dat kwaliteit en levensduur gelijk moeten zijn aan originele 'nieuwe' rollen. De bestendigheid tegen inkt, schoonmaak-middelen en andere invloeden is vanzelfsprekend ook daaraan identiek. Op basis van onze ervaring, vakmanschap en zorgvuldigheid in de productie staan wij garant voor vele probleemloze productie uren van uw rollen.

Prijs
Bij gelijke kwaliteit is de keuze gemakkelijk. Het opnieuw bekleden van uw rollen is aanzienlijk goedkoper dan vervanging door nieuwe rollen, omdat u geen nieuwe spindel nodig heeft.

Levertijd
Voor de meeste gangbare persen hebben wij rollen direct op voorraad. In andere gevallen zijn levertijden van drie werkdagen mogelijk. Onze organisatie kenmerkt zich door korte communicatielijnen: order acceptatie, planning en productie binnen een slagvaardig team op basis van goede afspraken zijn onze garantie voor snelle levering.

Na binnenkomst van uw rollen wordt het 'oude' rubber totaal verwijderd en de kern wordt volledig ontdaan van verontreinigingen.
De lagerpassingen worden gecontroleerd alsmede de slingering en parallelliteit van de kern. Zo nodig wordt dit direct gecorrigeerd.
Het oppervlak van de kern wordt iets opgeruwd en vetvrij gemaakt om een goede rubberhechting te krijgen.
Volgens een door ons ontwikkeld procedé wordt de kern voorzien van nieuw rubber in de gewenste kwaliteit en hardheid.
Na afkoeling wordt de rol op lengte gemaakt en geslepen. Het slijpproces voltrekt zich in meerdere fases op speciaal ontworpen slijpbanken met nauwgezette precisie.
Zowel de kwaliteit van de gebruikte soort rubber en het slijpproces voldoen aan alle eisen en specificaties, zoals gesteld door de producenten van de machines, waarvoor de rollen zijn bedoeld.

Wij herbekleden rollen voor vrijwel alle merken en types drukpersen. Tevens produceren wij rollen (van zeer klein tot 180 cm) voor toepassing
in vouwmachines, stempelautomaten, postverwerkingsmachines, optische apparaten, faxen, printers, bursters, ontwikkelmachines etcetera. Dus alle mogelijke toepassingen voor drukken, lijmen, doseren, geleiden, binden of aandrijven.

Wij nodigen u graag uit uw offerteaanvragen bij ons te plaatsen. Onze specialisten zijn u graag van dienst.